Flyt musen for at opdatere
Vi siger JA til Røsnæs - og NEJ til en motorvej, der vil ødelægge natur og lokalsamfund

Røsnæs er et vidunderligt sted, der er elsket af fastboende, Kalundborgensere, sommerhusgæster, badegæster, vandrere og naturentusiaster. Derfor opstod der hurtigt, i kølvandet på regeringens fornyede planer om at flække Røsnæs på langs med en motorvejsforbindelse til Jylland, en folkelig modstand mod planerne.

Se 'Røsnæs rundt' filmen - og opdag hvorfor så mange mennesker holder af Røsnæs.

Foreningen ”Nej til motorvej på Røsnæs” blev dannet på en stiftende generalforsamling i Aktivitetshuset på Røsnæs havn d. 16.september 2018.

Generalforsamlingen var indkaldt af en gruppe borgere, der hen over foråret og sommeren havde samlet sig gennem Facebookgruppen Nej til motorvej på Røsnæs, en gruppe, der hurtigt fik over 1000 medlemmer - og som i skrivende stund har over 3000 medlemmer.

Gruppen bestod af både fastboende, sommerhusejere og mennesker, der bruger og elsker Røsnæs - og repræsenterede mange forskellige holdninger og interesser. Men vi var alle enige om at vi måtte tage kampen op mod planerne om at ødelægge den enestående naturperle, som Røsnæs er.

Den stiftende generalforsamling trak et stort og meget engageret fremmøde til den stiftende Generalforsamling. Her blev foreningen officielt stiftet. Der blev valgt en bestyrelse på 7 medlemmer, 3 suppleanter samt en kasserer. Senere har bestyrelsen konstitueret sig med et formandskab på tre samt fordeling af opgaver omkring hjemmeside, Facebookgruppe, pressekontakt, nyhedsbreve, kontakt til ligesindede grupper og foreninger mm.

Foreningens succes er afhængig af medlemmernes aktive medvirken. Den stod sin første prøve omkring den udpegningen af Røsnæs som del af Danmarks Nye Naturkanon. Det resultat kan vi ikke mindst takke de mange engagerede støtter af foreningen for – og forhåbentligt er det et første lille skridt hen imod en total skrotning af planerne om en motorvej på Røsnæs. Det kræver dog et fortsat sejt og aktivt arbejde fra medlemmer såvel som bestyrelse.

Meld dig ind og støt vores arbejde.

Du er også altid skrive til foreningen, hvis du har spørgsmål eller hvis du ønsker at høre om muligheder for at deltage i foreningens arbejsgrupper, til at skrive nyheder - eller hvis du har idéer til nye tiltag.

Acceptér